• 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

GpsComPTT szolgáltatás ismertető

Rádiós csoportkommunikáció határok nélkül?

A megoldás a GpsComPTT szerver szolgáltatás és a hozzá kapcsolódó 4G / LTE / WiFi sávon működő PoC adóvevő készülék.

A PoC adóvevők mobiltelefon szolgáltatók hálózatán keresztül kommunikálnak egymással, így a hagyományos URH adóvevőktől eltérően nincsenek hatótávolságbeli korlátaik, mindenütt használhatóak, ahol valamelyik mobiltelefon szolgáltató 3G vagy 4G rendszere elérhető, azaz országos lefedettségről beszélhetünk. WiFi hálózaton is használhatóak készülékeink, így megbízható kommunikációt biztosítanak például üzemekben, irodaházakban vagy szállodákban, ahol a WiFi hálózat teljes lefedettséggel korábban már kiépítésre került.

A PoC adóvevőkön lévő hívásindító gomb (PTT) nyomvatartása közben elhangzó beszéd hívásfelépülési idő nélkül, azonnal hallható az összes azonos csoportban levő bekapcsolt adóvevő készüléken, azaz gombnyomásra azonnali kapcsolatot és csoportkommunikációt biztosítanak (nincs tárcsázás és hívásfelépítési idő).

A PoC rádiók működtetéséhez adatátviteli szolgáltatás (mobilinternetet biztosító SIM kártya vagy WiFi internetelérés) valamint PoC rádió szerver szolgáltatás igénybevételére van szükség.

Összefoglalva a GpsComPTT szolgáltatás:

 • Gombnyomásra azonnali csoport vagy egyéni kommunikáció
 • Országos lefedettségű szolgáltatás (ahol a GSM szolgáltató minimum 3G lefedettséget biztosít, ott a PoC adóvveő is működik)
 • A szolgáltatás az országhatáron túl, az EU területén is működik (a készülékbe helyezett SIM kártyától függ)
 • Wi-Fi hálózaton is használható
 • Nincs szükség új infrastruktúrára (átjátszóhálózat kiépítése)
 • Nincs szükség rádióengedélyre
 • Diszpécseri alkalmazás is elérhető (GPS alapú nyomkövetés, üzenetküldés, hangrögzítés és őrjárat ellenőrzés)
 • Együttműködés Hytera DMR adóvevőkkel (PoC és DMR egy csoportban)
 • Korlátlan mennyiségű csoport és beszédcsatorna lehetősége
 • Alacsony bekerülési és üzemeltetési költség

A PoC rádiórendszerek első sorban azokban az esetekben jelentenek költséghatékony megoldást, amikor egy munkacsoport kommunikációjának biztosításához városi, megyei esetleg országos rádiós lefedettség kiépítése lenne szükséges. Mivel ilyen nagy területek csak több átjátszóállomás segítségével feddhetőek le rádiós úton, így a "hagyományos" rádiórendszer kiépítése és üzemeltetése jelentős beruházást igényelne.

A GpsComPTT rendszer a mobiltelefon szolgáltatók által kiépített infrastruktúrát használják, így mind a bekerülési, mind az üzemeltetési költségei jóval kedvezőbbek, nem is beszélve arról, hogy a vásárlást követően azonnal üzembe helyezhetőek, nem kell megvárni az engedélyeztetés és a kiépítés hosszas procedúráját.

GpsComPTT szerver szolgáltatás:

A GpsComPTT szerver szolgáltatást biztosító számítógépeink egy magyarországi adatközpontban kerültek elhelyezésre, ahol a szünetmentes áramellátás és a közvetlen Internet gerinchálózathoz történő csatlakozás biztosított. A professzionális Magyarországon üzemelő informatikai háttérnek köszönhetően szolgáltatásunk késleltetési ideje rendkívül alacsony és a GDPR előírásoknak is megfelel.

A PoC adóvevőkön használt GpsComPTT alkalmazás alacsony adatátviteli sebességű internet kapcsolatot igényel, mely normál használat mellett kevesebb, mint 1GB havi adatmennyiség használatot jelent. A készülékek adatkapcsolata a beépített WiFi egységgel vagy SIM kártyát használva, a mobiltelefon szolgáltatók 3G/4G hálózatára kapcsolódva jöhet létre.

Kérje Ön is ingyenes helyszíni bemutatónkat és tesztelje készülékeinket.

Kapcsolódó termékek

Hytera PNC380 PoC adóvevő

PNC380 4G / LTE / WiFi sávú adóvevő

Hytera PNC550 Android okostelefon és PoC adóvevő

PNC550 Android okostelefon és 4G / LTE / WiFi sávú adóvevő