• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

SP80 Erdei TESZT

2015.09.30.

Egy felhagyott kőbányában végeztünk próbaméréseket a Spectra Precision SP80 készülékünkkel. A területet a Gyermekvasút Szépjuhászné állomás mögött (északra) induló erdei útról érjük el, nagyjából 5-10 perces sétával. A terület bejáratánál egy kisebb tisztásra érkezünk. Ottlétünkkor a mobil Internet szolgáltatás kellő erősséggel állt a rendelkezésünkre, így a korrekció adatforgalma biztosítva volt.

A mérés helyszíneA mérés helyszíne


Az első néhány méréssel (1. és 2. pont) könnyedén megszerezhető volt az RTK FIX pozíció, hiszen azokat a kis tisztáson mértük. Tovább haladva az erdősült rész felé, folytattuk a méréseket. A harmadik és negyedik mérésünk már a lombozat alatt, de még annak „bejáratánál” készült. Fontos megemlíteni, hogy mindegyik mért pontunk, RTK FIX állapotban lett rögzítve. Beljebb haladva szintén sikerült, a Spectra Precision SP80 vevőkészülékünkkel, centiméteres pontossággal mérni. Az utolsó pontot a bányagödör közepén, a legzártabb lombozat és az egyik legmélyebb ponton mértük. Itt már a keleti és északnyugati irányból magasodó művelési falak is jelentős takarást jelentettek, de mindezek ellenére sikerült itt is RTK FIX pozíciót mérnünk az SP80 készülékünkkel!

Bányagödör tavasszalBányagödör tavasszal Bányagödör nyáronBányagödör nyáron


A terület ideális tesztpályának bizonyult, hiszen a zöldellő lombozat és a bányafalak kitakaró hatása igen csak megnehezíti a GNSS alapú mérést. Ugyanakkor a Z-Blade technológiának (és a kellően erős GPRS jelnek) köszönhetően az SP80 biztosította az RTK FIX pozíciót a környezet adottságai ellenére is.

A 3. és 4. méréshelyszínA 3. és 4. méréshelyszín 6. mérés6. mérés


Utólag ellenőrzést kértünk, egy cégtől, aki korábban mérőállomás segítségével végzett itt méréseket, és a megállapítot valós hiba 1 cm-es eltérést mutat a SPECTRA PRECISION SP80 készülékünkkel mért adataink és az ellenőrző adatsor között!

Ami FIX,...Ami FIX,... ...az FIX....az FIX.

Kapcsolódó anyagok

Megérkezett a Spectra Precision SP80 vevőkészülék új Firmware frissítése. A legújabb verzió augusztus 25-én V 2.12-es verziószámmal került ki a nyilvánosság elé. A frissítés számos, jelentős Újdonságot és Fejlesztést hoz a készülék felhasználói, valamint az érdeklődők számára! Tovább

Kapcsolódó termékek

SP80 GNSS vevő

A Spectra Precision SP80 egy újgenerációs GNSS vevő ami kombinálja az évtizedes GNSS RTK technológiát a forradalmian új GNSS feldolgozással.