• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

GPS-GIS Termékfelelősök

Érsek Ákos:

Mobil: +36/20/961-1818

E-mail: aersek@gpscom.huPap Krisztián:

Mobil: +36/20/237-1469

E-mail: kpap@gpscom.hu

Tovább

Trimble korrekciós szolgáltatás

2014.11.10.

2014. november 3., Las Vegas—A Trimble Dimensions konferencián jelentette be a Spectra Precision cég, hogy a ProMark™ 700 nevet viselő GNSS vevőkészülékük is belépett a Trimble® RTX™ (Real-Time eXtended) korrekciós technológia felhasználói köré. Ez a tudás ötvözi a valós idejű adatokat az innovatív helymeghatározással és tömörítő algoritmusokkal, így biztosítva megismételhető, centiméter-pontos mérést világszerte. A Trimble RTX a nagy pontossággal meghatározható pozíciót egy globális referencia állomás hálózat, a műholdak keringési pályaadatinak és órajeleinek felhasználásával éri el.

A CenterPoint® RTX korrekciós szolgáltatással, a ProMark 700 felhasználói tipikusan 4 centiméteres, valósidejű helymeghatározási pontossághoz juthatnak, kevesebb mint 30 perc incializáció után, amelyhez sem helyi bázisállomás sem virtuális referencia állomás hálózat nem szükséges. A QuickStart opció használatával, ez az idő csökkenthető és a teljes pontosság elérhető akár néhány perc alatt is.

Világszerte elérhető, IP-alapú, előfizetéses szolgáltatásként rendelkezésre áll mindenhol, ahol a telekommunikációs adatkapcsolat elérhető. A CenterPoint RTX egy rugalmas és könnyen telepíthető lehetőséget kínál például ajánlat előtti felderítések és előzetes helyszíni mérések számára. A CenterPoint RTX használatával a felméréseket térképi pontossággal (1-20 cm), a különböző mennyiségi becsléseket és a helyszíni tervezést gyorsan és egyszerűen végezheti. Ha egy távoli helyen nagy távolságot mérünk fel, a CenterPoint RTX-el nem lesz már szükség a bázis állomás folyamatos mozgatására.

A ProMark 700 GNSS vevő és a CenterPoint RTX korrekciós szolgáltatás egyesítésével ügyfeleink egy újabb lehetőséget kapnak a nagy pontosságú helymeghatározás eléréséhez, ami igazodik egyedi igényeikhez és alkalmazásaikhoz,” mondta el Olivier Casabianca, a Spectra Precision kereskedelmi igazgatója. „A szolgáltatás széles körű lefedettsége és rugalmas alkalmazhatósága lehetőségeket biztosít olyan környezetben is, ahol korábban nem volt elérhető a korrekció, vagy további eszközökre volt szükség a pontosság eléréséhez.

Tovább bővítjük a Trimble RTX felhasználási körét, azáltal, hogy a Spectra Precision ProMark 700 számára is elérhetővé vált a technológia,” nyilatkozta Patricia Boothe, a Trimble Helymeghatározó Szolgáltatások Osztályának igazgatója. „Nagyon izgalmas, hogy olyan RTX nyújtotta előnyöket kínálhatunk, amelyekkel csökkenthető a kiesett idő és növelhető a hatékonyság, a felhasználók egy új csoportjának.

Elérhetőség

A ProMark 700 GNSS vevővel is kompatibilis CenterPoint RTX előfizetős szolgáltatás várhatóan 2014 novemberének második felében lesz elérhető.
Az előfizetések megrendelhetők a Spectra Precision Kereskedelmi Partnerein keresztül, vagy közvetlenül a Trimble Helymeghatározó Szolgáltatások Osztályától (Positioning Services Division).
A megrendelésről szóló további információkért keresse fel az alábbi címeket:
www.spectraprecision.com/products/gnss-surveying/promark-700/ és
www.spectraprecision.com/products/technology/rtx/
Természetesen mi is szívesen segítünk!
keresse GIS munkatársainkat a +36 1 336-3040 számon,
vagy e-mailen: info@gpscom.hu.

A Trimble RTX technológiáról

A bejegyzés alatt álló Trimble RTX (Real-Time eXtended) egy nagy pontosságú GNSS korrekciós technológia, ami világszinten megismételhető, centiméter pontos helymeghatározást biztosít. Az RTX alapú megoldást választó felhasználónak, nem lesz többé szüksége hagyományos bázisállomásokra vagy költséges távközlési díjcsomagokra, hogy nagy pontosságú pozíciót mérhessen. A valós idejű technológia a világ legtöbb részéről műholdon vagy IP adatkapcsolaton keresztül elérhető lesz. Mind emellé egy ingyenes RTX alapú utó-feldolgozási szolgáltatást is biztosítanak! Hogy többet tudjon meg az úttörő Trimble RTX technológiáról, látogasson el a www.trimble.com/positioning-services oldalra.